De verhuurster

MONIQUE VAN HULST

Ongeveer 10 jaar geleden vertrok ik naar Griekenland om in het land van mijn dromen te gaan wonen. Griekenland kende ik van vakanties maar ik wilde ervaren hoe het zou zijn om er te kunnen blijven voor onbepaalde tijd.

Ideale combinatie

Na een aantal jaar voor een Nederlandse reisorganisatie gewerkt te hebben op verschillende plaatsen in Griekenland besloot ik ongeveer 8 jaar geleden samen met mijn Griekse partner om in de buurt van Athene te gaan wonen. We kozen voor Koropi, een kleine plaats in de provincie Attika met een dorps karakter. Dichtbij de grote stad maar toch veel rustiger en niet te ver van de kust. Voor ons een ideale combinatie.

Let’s Meet in Athens

Niet lang daarna maakte ik mijn droom waar en startte ik mijn eigen fietstourbedrijf Let’s Meet in Athens. Dagelijks fiets ik met (voornamelijk) Nederlandse en Belgische toeristen door de Griekse hoofdstad om ze de mooiste plekjes te laten zien en verhalen te vertellen over de Griekse cultuur.

Monique van Hulst

Stukje onbekend Griekenland

Let’s Meet in Athens klanten vertellen mij vaak over hun ervaringen met hotels en appartementen. Met deze informatie als uitgangspunt leek het mij leuk een mooi huisje aan te bieden op een van mijn eigen favoriete plaatsen aan de kust, niet ver van Athene. Speciaal om toeristen een stukje Griekenland te laten ervaren dat nog niet zo bekend is en goed te combineren met een bezoek aan Athene of een van de Griekse eilanden.

To Spitaki tis Ninas

Porto Rafti is een badplaats niet ver bij onze woonplaats vandaan. Wij komen er graag om te zwemmen, te lunchen of een avondwandeling langs de boulevard te maken. Een ideale plek voor mensen met kinderen vanwege de mooie georganiseerde zandstranden en gezellige boulevard. Het vakantiehuis hebben we genoemd naar onze dochter Nina, die net als wij dol is op lange Griekse zomers aan zee.