Project Description

De tempel van Artemis

ACTIVITEITEN

BOEK VAKANTIEWONING ONLINE

De Tempel van Artemis in Brauron was gewijd aan de godin Artemis. Volgens de legende werd Iphigenia gered van de offerdood door Artemis en in Tauris ondergebracht. Samen met haar broer Orestes vluchtte ze later met een houten cultusbeeld naar Brauron en stichtte hier een heiligdom voor Artemis. Iphigenia bleef tot aan haar dood verbonden als priesteres aan de tempel en werd na haar overlijden begraven in de Grot van Iphigenia bij de ingang van het terrein.

In Brauron werd de godin Artemis vereerd als beschermster van de ongerepte natuur en de vruchtbaarheid. Elke vier jaar was er het Arkteia festival met een processie van Athene naar Brauron en het inwijdingsritueel Brauronia. Op de Akropolis in Athene stond een kleinere versie van het Heiligdom Artemis Brauronia. Jonge meisjes voerden een rituele berendans uit ter voorbereiding op hun puberteit en vruchtbaarheid. Ze droegen een ketting met de gedroogde Brauronia vijg. Na de bevalling offerden vrouwen hun kleding aan de godin, ook de kleding van vrouwen die in het kraambed stierven werd geofferd.

In het Archeologisch Museum Brauron zijn beeldhouwwerken en reliëfs van het heiligdom en in de omgeving opgegraven Cycladische en Myceense voorwerpen te zien.

Openingstijden

informatie volgt

Lokatie

19003 Vravona, Attika, Oost, Griekenland

Kijk verder: