Project Description

Een dag in Athene

VAKANTIEWONING TO SPITAKI TIS NINAS

BOEK VAKANTIEWONING ONLINE

De perfecte manier om veel van een stad te zien in korte tijd is een stadstour met Nederlandstalige gids. Let’s Meet in Athens biedt Nederlandstalige fiets en wandeltours aan in de Griekse hoofdstad. Onder leiding van locals die de stad goed kennen ontdek je de leukste plekjes van Athene. Fietsen is 100% veilig op de comfortabele Nederlandse Cortinafietsen. Heb je moeite met een gewone fiets? Geen probleem, je kunt ook electrische fietsen reserveren. Reis je met kinderen? Voor jonge kinderen (vanaf 9 maanden tot 5 jaar) zijn er kinderzitjes beschikbaar. Oudere kinderen fietsen zelf op een comfortabele en veilige kinderfiets. Let’s Meet in Athens bied je ook de mogelijkheid om een privetour te boeken alleen voor je eigen gezelschap en aangepast op je persoonlijke wensen.

to-spitaki-tis-ninas-dag-in-athene-3

Met de tours van Let’s Meet in Athens fiets je langs bekende monumenten zoals de Akropolis, de Tempel van Zeus, Het Olympisch stadion, de Romeinse Agora en de wisseling van de wacht. Je Nederlandse gids vertelt je van alles over de Griekse cultuur en neemt je mee door de gezellige wijken Plaka, Monastiraki en Psiri. Je bezoekt de lokale markt en krijgt veel tips over waar je lekker kunt eten, ‘s avonds uit kunt gaan of een goed museum kunt bezoeken.

Na de tour wil je uiteraard nog wat meer van de stad ontdekken in je eigen tempo. Een bezoek aan het bekendste monument van de stad, de Akropolis, is zeker de moeite waard. Maar denk ook eens aan het nieuwe Akropolis museum of het Nationaal Archeologisch museum in de wijk Exarcheia. Naast de grote en bekende musea zijn er ook veel kleine musea die de moeite waard zijn, een goed voorbeeld hiervan is het museum voor Griekse gastronomie in de wijk Psiri.

to-spitaki-tis-ninas-dag-in-athene-4

In de maanden juli en augustus is het zomerfestival in Athene en kun je in verschillende openluchttheaters genieten van de mooiste theater- en muziekvoorstellingen.

Ben je niet zo’n cultuurliefhebber en ga je liever shoppen? Ook dan zit je goed in Athene. Kolonaki is een wijk met veel luxe winkels en duurdere boutiques. Op de Ermou straat vind je alle grote winkelketens. Onze favoriete winkels vind je echter rondom de Varvakeio markt. Denk aan lokale kruiden- en delicatessenwinkels en traditionele leerwerkplaatsen waar nog met de hand leren slippers en tassen worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie over de tours van Let’s Meet in Athens op www.meetinathens.eu.

Kijk verder: